Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić do smaku solą, pieprzem, warzywko. Zrobić małe kulki i obtoczyć je w mące. Następnie na tarce na dużych oczkach przetrzeć marchew - 2,3 sztuki, seler średniej wielkości, 1 por, pietruszka- korzeń. Wrzucić włoszczyznę do garnka zalać wodą, około 4L, zagotować, następnie wrzucić do gotującej się wody klopsiki. Dodać rosołek kogutek, warzywko i gotować do miękkości. Pod koniec włożyć przecier pomidorowy i zaklepać mąką i śmietaną. Można dodać do smaku trochę maggi

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka,mniamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !