Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Wieprzowy z Warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 słoik mały
papryka czerwona 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziemniaki średnie 3 sztuki
masło
mąka 1,5 łyżki
papryka czerwona do smaku
papryka 2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Wieprzowy z Warzywami

Szynkę myjemy i kroimy na małe kawałeczki, dusimy na masełku razem z cebulką drobno posiekaną. W garnku nastawiamy startą na grubych oczkach pietruszkę, marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Wszystko razem dusimy. Dodajemy uduszoną szynkę z cebulką do warzyw i podlewamy wodą. Dusimy dalej. Dodajemy 2 malutki papryczki chilli, ziemniaki pokrojone w kostkę grubszą. Dusimy jeszcze około 15 min. Dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, Kucharkiem, papryką czerwoną. Podbijamy mąką. Całość duszenia około 1,5 - 2 godzin. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta51 02.11.2010 14:01
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak