Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana mięta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gałązki świeżej mięty 300 g
cukier 1 szkl
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana mięta

Cukier zalewamy gorącą wodą, gotujemy chwilę aż się rozpuści potrząsając rondelkiem. Dodajemy miętę i gotujemy aż połowa wody odparuje, syrop zgęstnieje a łodyżki miety staną się szkliste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.09.2015 16:27
Do czego to stosujesz?
Klausia 09.08.2015 18:57
mięta dobra na wszystko :)
Kopiko1983 17.04.2011 21:23
Uwielbiam miętę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak