Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w grubiutkiej panierce

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostki mintaja 6 szt.
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
ząbki czosnku 4
jajko 2
mąka ziemniaczana 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w grubiutkiej panierce

1. Kostki mintaja umyć. Skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem i solą (pieprz rozdrobniłam w rozdrabniaczu, dzięki czemu był grubo zmielony).
2. Czosnek posiekać.
3. Panierka jajeczno-czosnkowo-mączna: jajka, czosnek, mąkę ziemniaczaną połączyć ze sobą za pomocą widelca.
4. Filety zanurzyć w panierce i bułce tartej.
5. Smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.02.2011 21:20
Bardzo fajna panierka.
hastalavista 22.12.2010 13:10
pyszne :)
Ewa111 07.11.2010 13:24
właśnie takiej panierki do ryby szukałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak