Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka rumowa z lukrem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 200 gram
mleko pół szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka rumowa z lukrem

Jajka ucieramy z cukrem na puch po czym dodajemy rozpuszczona margarynę,make wymieszaną z proszkiem i mleko.Wylewmy ciasto do formy i na srodek wsypujemy kakao i delikatnie mieszamu.Pieczemy godzinę w temp.180 stopni.
Po upieczeniu lukrujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.09.2011 09:39
piękna baba
Koper 05.01.2011 11:54
Fajna babka, tylko czemu rumowa, jak w składnikach nie ma rumu? :)
Iwusia 11.11.2010 10:55
Piękna babeczka :)
amorzenek 11.11.2010 06:51
dobra
iwa643 11.11.2010 06:44
wyszła pieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak