Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 1 kg
cebule 4
czosnku 8 ząbków
kostka mięsna 1
czerwonej fasoli 2 puszki
kukurydzy 1 puszka
duża puszka pomidorów pellati 850 g
koncentratu pomidorowego 200 g
słodkiej papryki Prymat 2 łyżki
papryki chilli 1/2 płaskiej łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
kucharek do smaku
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne Eli

Umytą łopatkę pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem z dużymi oczkami.Cebulę pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso partiami (żeby sę nie dusiło,tylko smażyło).Mięso przekładać do dużego rondla.Na pozostały po smażeniu mięsa tłuszcz wrzucić cebulę,czosnek,dusić aż się lekko zrumieni i dodać do mięsa.W szklance wrzątku rozpuścić kostkę mięsną i wlać do rondla,dodać paprykę słodką,chilli,przyprawę do wieprzowiny,kucharka,wymieszać i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.W razie potrzeby dolewać wody.Fasolkę i kukurydzę odcedzić,przepłukać wodą,dodać do mięsa.Dodać do mięsa koncentrat pomidorowy,pomidory razem z zalewą i jeszcze dusić do miękkości.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 31.01.2011 21:07
pysznie to wygląda
iwa643 28.11.2010 08:02
fajny przepis
ada12302 16.11.2010 20:05
lubię takie ostre dania
alaaa 09.11.2010 12:14
super,muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak