Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

2 łyżki smalcu
2 cebule
1 kg kapusty kiszonej
pieprz
1 piwo jasne-500ml
1 kostka mięsna

Umyte golonka włożyć do garnka zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować 1 godzinę.Cebule posiekać,kapustę pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni roztopić smalec,wrzucić cebulę i przesmażyć.Do cebuli dodać kapustę,przyprawić pieprzem i smażyć 10 minut (uważać żeby się nie przypaliła).Przygotować marynatę z oleju,sosów sojowych,sosu śliwkowego,papryki słodkiej i ostrej,czosnku i przyprawy do wieprzowiny.Wyjąć golonka z wywaru (na wywarze można ugotować zupę) i posmarować marynatą.Kapustę przełożyć do większej brytfanki.Na kapuście ułożyć golonka i piec przez 120-150 minut (czas pieczenia zależy od wielkości golonek) w temperaturze 180 stopni.Kostkę mięsną rozpuścić w 3/4 litra wrzątku.Golonki co jakiś czas polewać piwem a póżniej bulionem mięsnym.Gotowe golonki wyjąć i oddzielić od kości.Na talerze nakładać kapustę i porcje golonki.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Mój mąż już oblizuje palce.
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    muszą być smaczne
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    coś dla mojego teścia ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to dla mojego męża,,smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Każda z pań tutaj wymienia,że dla męża,dla teścia,a ja napiszę,że to coś dla mnie bo też lubię goloneczkę,a co! :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Aż się oblizałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !