Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać kolejno żółtka i dalej ubijać.Na koniec dodać pozostałe składniki.Wymieszać i upiec(170 st. ok 30 min.)
Masa:3 szklanki mleka;
1 budyń śmietankowy;
1/2 szklanki cukru;
35 dag wiórek kokosowych;
cukier waniliowy;
1 kostka masła
2,5 szklanki mleka zagotować z cukrami.Dodać wiórki i gotować na średnim ogniu 20 min.Dodać masło.Budyń rozprowadzić w1/2 szklance mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej.Wszystko dokładnie wymieszać i wystudzić.
Na biszkopt wyłożyć masę i polać polewą.Wstawić do lodówki.
U mnie polewa to najczęściej jest rozpuszczona czekolada z masłem(100 g czekolady, 50g masła).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak