Sposób przygotowania

Filet drobiowy umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na 30 minut do lodówki. Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Pomidory umyć, wykroić nasady ogonków, pokroić na cząstki.
Na głębokiej patelni lub w rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę. Włożyć kawałki kurczaka i zarumienić z każdej strony. Kurczaka wyjąć, trzymać w cieple. Na patelnię włożyć cebulę z pieczarkami i usmażyć na złoty kolor.
Dodać usmażonego kurczaka i pokrojone pomidory. Wsypać ryż i wlać rosół. Doprawić bazylią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Potrawę wymieszać, zagotować, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Doprawić śmietaną i podawać .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !