Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z podwójnym serem i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 1/2 szklanki
oliwa 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
drożdże 7 gram
kefta
ser mozarella
ser gouda
cebula
sos pomidorowy
grzyby leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z podwójnym serem i bazylią

W misce mieszamy mąke, mleko, oliwe z oliwek, sól, cukier oraz drożdże. Wyrabiamy ciasto, które odstawiamy na godzinę.
W tym czasie przygotowujemy keftę - mięso mielone wołowe, wymieszane z cebulą, doprawione solą, pieprzem smażymy na patelni.
Przygotowujemy sos pomidorowy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/32702/sos-pomidorowy.html
Po godzinie ciastu nadajemy kształ koła, nakładamy sos pomidorowy, dodajemy potarty ser goudę, następnie cebule, grzyby, ser mozarrelę, keftę i bazylię. Wkładamy do piekarnika na ok. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2013 13:05
pyszności ta pizza
edi 07.07.2012 16:47
Mniamm,,,ale super:)
wiola28a 15.06.2012 21:19
pychotkaaaa
plocia 22.04.2012 10:40
jak z podwójnym serem to na pewno dla mnie :)
adam1f 15.09.2011 00:14
pycha
Natalia/tubisiek 22.06.2011 09:19
fajnie wygląda :)
gosia47-47 27.05.2011 08:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak