Sposób przygotowania

Mięso cienko rozbić. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Mięso z jednej strony posmarować musztardą koncentratem pomidorowym, oprószyć solą i pieprzem, majerankiem i kminkiem. Na każdym kawałku ułożyć po ćwiartce jabłka. Zwinąć w roladę, przekłuć wykałaczką. Odłożyć na 20 minut. Ugotować ziemniaki. Odcedzić. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, podlej wodą i podduś do miękkości ok. 20-25 minut). Majonez wymieszać z jogurtem, roztartym czosnkiem, pieprzem ziołowym i ziołami. Przygotowany sos połączyć z ostudzonymi ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !