Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka plastry duże 8 szt
jabłka 2 szt
musztarda 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól,pieprz,kminek,pieprz zioło
ziemniaki 1 kg
czosnek ząbki
olej
jogurt po 3 łyżki
majonez po 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z jabłkiem

Mięso cienko rozbić. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Mięso z jednej strony posmarować musztardą koncentratem pomidorowym, oprószyć solą i pieprzem, majerankiem i kminkiem. Na każdym kawałku ułożyć po ćwiartce jabłka. Zwinąć w roladę, przekłuć wykałaczką. Odłożyć na 20 minut. Ugotować ziemniaki. Odcedzić. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, podlej wodą i podduś do miękkości ok. 20-25 minut). Majonez wymieszać z jogurtem, roztartym czosnkiem, pieprzem ziołowym i ziołami. Przygotowany sos połączyć z ostudzonymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak