Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z Jabłkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 0,5 litr
proszek do pieczenia 1 łyżka płaska
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżeczki
jabłka 5 sztuki
mąka 2 - 2,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z Jabłkami

0,5 litra kefiru przelewamy do głębszej miseczki, dodajemy 1 łyżkę proszku do pieczenia. Żółtka ucieramy z 2 łyżeczkami cukru. Dodajemy do kefiru. Dodajemy mąkę około 2-2,5 szklanki ja zawsze daje na oko, ma wyjść nam dosyć gęste ciasto. Wszystko razem mieszamy blenderem. Następnie z białek ubijamy sztywną pianę. Gdy jest już gotowa dodajemy do ciasta i znowu mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki dodajemy do ciasta. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Wyciągamy i rozkładamy na ręczniku papierowym. Następnie przenosimy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.05.2011 11:57
mmmmmmmmmmmm
monika156 09.11.2010 14:16
apetycznie wyglądają :)
Kate131 02.11.2010 12:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak