Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z ciasta ziemniaczanego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
jaja 1 szt
mąka 3\\4 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z ciasta ziemniaczanego

Przygotować ciasto ziemniaczane,przyprawiając je do smaku solą i tartą gałką muszkatołową lub pieprzem. Z ciasta formować długie,cienkie wałeczki. Uformowane wałeczki pokrajać na kawałki 10-12 cm długości i mocno przyciskając otoczyć je w tartej bułce,tak aby bułkę wgnieść w powierzchnię ciasta. Rozgrzać na patelni dość mocno tłuszcz i smażyć paluszki,odwracając je widelcem,aby zrumieniły się ze wszystkich stron. Podawać z mięsem i sosem. Smakują doskonale do piwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak