Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
udka z kurczaka 3
marchew 0,4 kg
włoszczyzna
chleb tostowy 3 kromki
pieprz do smaku
Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyzeczki
Szafran nitki Prymat 0,5 łyżeczki
imbir świeży 4 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami

Zupka nie tylko rozgrzewajacą, ale i wpływająca dobrze na organizm jesienią dzieki pełnej witamin marchewce i imbirowi idealnego przeciw przeziębieniom.
Mięso opłukac i wstawic do garnka. Imbir obrać i zetrzeć. Mięso zalać wodą i gotować z włoszczyzna i imbirem. Doprawić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Po ugotowaniu bulionu wyjąć mięso i odcedzić wywar. Do wywaru dodać startą marchewkę. Doprawić szafranem i papryką. Gotować jeszcze ok. 20 minut. Chleb tostowy pokroić w kostkę i upiec z sandwiczu. Grzaneczki dodać do zupy tuż przed jedzeniem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 09.11.2010 15:31
Musi być pyszna,kiedyś taką sobie zrobie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak