Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serbska pljeskavica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanego mięsa mielonego 0,7 kg
cebula
sól,pieprz,słodka papryka
olej
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Serbska pljeskavica

Mieszane mięso mielone ( najlepiej wołowoina, wieprzowina i baranina ) mieszamy z bardzo drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i słodką papryką w proszku.

Formujemy dosyć cienkie i duże kotlety i smażymy na małej ilości oleju lub na patelni grillowej.

Podajemy z frytkami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 12.05.2012 23:56
no proszę jakie cacko można zrobić z mielonego mięsa -brawo;)
eli_555 02.06.2011 23:22
pycha
Koper 17.02.2011 17:49
całkiem fajne
IlonaAlbertos 27.11.2010 23:40
Wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak