Sposób przygotowania

Ziemniaki, selera i czosnek obrać, pokroić w kostkę i razem z zielem ang i laurem gotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i cukinię pokrojona w kostkę (ze skórką), gotować ok 10 min. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną rzeżuchę i porwaną na kawałki sałatę, przykryć przykrywką i zostawić tak na 5 min. Po tym czasie dodać jogurt, wyłowić liście laurowe i ziele ang i zmiksować zupę. Doprawić do smaku świeżo mielonym suszonym czosnkiem i sosem chilli.

Podawać z grzankami z chleba na zakwasie i kilkoma kroplami oliwy z oliew ev.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    znakomita moc witamin lubię takie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wygląda twoja zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !