Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z sałaty i cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
seler kawałek
czosnek 3 ząbki
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz, sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cukinia 2 szt
rzeżucha garść
liście sałaty 8 szt
jogurt naturalny 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z sałaty i cukinii

Ziemniaki, selera i czosnek obrać, pokroić w kostkę i razem z zielem ang i laurem gotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i cukinię pokrojona w kostkę (ze skórką), gotować ok 10 min. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną rzeżuchę i porwaną na kawałki sałatę, przykryć przykrywką i zostawić tak na 5 min. Po tym czasie dodać jogurt, wyłowić liście laurowe i ziele ang i zmiksować zupę. Doprawić do smaku świeżo mielonym suszonym czosnkiem i sosem chilli.

Podawać z grzankami z chleba na zakwasie i kilkoma kroplami oliwy z oliew ev.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.09.2011 12:20
dziękuję
Ela15 19.09.2011 12:34
fajna
Zoso 30.04.2011 10:26
super wygląda
MAR3STA 02.11.2010 14:21
świetnie wygląda twoja zupka
Dorota76 02.11.2010 10:33
znakomita moc witamin lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak