Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kopytka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
mąka 1,5 szkl.
jajko 1 szt.
ser drobno starty 15 dag
wędzony boczek 10 dag
ziarna słonecznika łuskanego 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kopytka

Ziemniaki ugotować i przepuścic przez praską, ostudzić dodać jajko,mąkę,ser,sól i zagnieść ciasto, uformować wałek,spłaszczyć i kroić ukośne kluski. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z słonecznikiem i polać ugotowane kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.06.2012 09:40
smaczne kopytka !
Ewa111 08.02.2011 16:30
bardzo lubię kopytka ,wasz przepis na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak