Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem i cały czas ubijając dodawać pozostałe składniki. Tak przygotowane ciasto wylać na dużą blaszkę. Piec 20 minut w temp, 170 st. C Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę i zrolować.

Składniki na krem:

* szklanka i 10 łyżek mleka
* 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
* 3 płaskie łyżki mąki krupczatki
* 20 dkg masła
* 3 łyżki cukru pudru
* cukier waniliowy

* 3 banany

Zagotować 2/3 szklanki mleka, a w 1/3 szkl zimnego mleka rozprowadzić mąkę krupczatkę. Na gotujące się mleko
, cały czas mieszając wlać rozprowadzoną krupczatkę i zagotować. Osobno zagotować 10 łyżek mleka i sparzyć nim posiekane orzechy
. Odstawić do wystygnięcia masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie cały czas ucierająć, dodawać zimny budyń i orzechy. Wystudzone ciasto delikatnie odwinąć ze ściereczki i posmarować kremem na brzegi ciasta ułożyć 2-3 banany i zwinąć roladę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !