Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA -OKO Zebry
Składniki na krem:
* szklanka i 10 łyżek mleka
* 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
* 3 płaskie łyżki mąki krupczatki
* 20 dkg masła
* 3 łyżki cukru pudru
* cukier waniliowy
* 3 banany
Zagotować 2/3 szklanki mleka, a w 1/3 szkl zimnego mleka rozprowadzić mąkę krupczatkę. Na gotujące się mleko
, cały czas mieszając wlać rozprowadzoną krupczatkę i zagotować. Osobno zagotować 10 łyżek mleka i sparzyć nim posiekane orzechy
. Odstawić do wystygnięcia masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie cały czas ucierająć, dodawać zimny budyń i orzechy. Wystudzone ciasto delikatnie odwinąć ze ściereczki i posmarować kremem na brzegi ciasta ułożyć 2-3 banany i zwinąć roladę.