Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
pieczarki 25 dag
ogórek zielony
ogórek kiszony
czosnek
pomidor
ser żółty 25 dag
sól
pieprz
papryka
Kucharek przyprawa do potraw
szynka
masło
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

bagietki przekrawamy wzdłuż i następnie na mniejsze kawałki. Pieczarki trzemy na dużych oczkach i dusimy na maśle, do pieczarek dodajemy posiekaną drobno cebulkę i dusi około 20 min. Pieczarki z cebulką doprawiamy Kucharkiem. Bagietki smarujemy cieniutką warstwą masła, na wierzch dajemy plasterek szynki, wykładamy pieczarki z cebulką a następnie plasterek ogórka zielonego, plasterek ogórka kiszonego, plasterek pomidora, czosnek. Posypujemy z tartym serem. Pieczemy około 5-7 min w 160 stopniach. Gotowe zapiekanki posypujemy pieprzem, czerwoną papryką. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 21.02.2011 10:19
mniam
edyta51 09.11.2010 14:40
pyszne
monika156 09.11.2010 14:08
pycha
ewelina_b1 02.11.2010 17:09
tez takie robię, są naprawdę pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak