Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szkl
cukier 2 łyżki
ocet 10% 1/3
ziarenka pieprzu kilka szt
ziarenka ziela angielskiego kilka szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pieczarki

Małe pieczarki dokładnie umyć włożyć do wrzącej osolonej wody,obgotować i odcedzić.
Ułożyć pieczarki w słoi kach z zamknięciem twist.
Zagotować wodę z cukrem i solą wg smaku , dodać przyprawy i ocet.
Gorącą zalewą napełnić słoiczki ,zamknąć i wstawić do pasteryzowania.
małe słoiczki pasteryzujemy ok 15- 20 min,
a większe 20 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak