Sposób przygotowania

Ciasto podzielić na dwie części. Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło z olejem najpierw cebulę i podsmażyć, następnie wrzucić parówki i kapustę,smażyć do miękkości.Na koniec dodać serek, wymieszać dokładnie z kapustą .Doprawić vegetą i pieprzem do smaku i farsz wystudzić.Chłodny wyłożyć po równo na środek obu części ciasta francuskiego,boki połączyć ze sobą tak żeby zachodziły jeden na drugi,końce ciasta zlepić.Ponacinać delikatnie nożem na górze.Piec 15-20 minut.Pilnować podczas pieczenia,podawać od razu po upieczeniu.jeśli ktoś lubi można po wierzchu posypać pod koniec tartym serem i zapiec,podawać z pikantnym ketchupem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !