Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka biszkoptowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka biszkoptowe

Ubijamy jajka na sztywną pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciastem wypełniamy formę w serduszka i pieczemy 20 min w temp. 180 stopni. Upieczone serduszka polewamy gorącym lukrem i dekorujemy dopóki lukier nie zastygnie. Zamiast lukru można użyć polewy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.11.2011 09:56
pycha
iknkirke 18.11.2011 19:52
też jestem ciekawa jak wyglądają
Krzysztof42 27.03.2011 18:19
poproszę o fotkę
anja3107 07.03.2011 10:57
ciekawe jak wyglądają?
christopher1 16.09.2010 21:48
brzmi ciekawie
Katarzyna/kate1980 13.05.2010 18:09
szkoda, że nie ma zdjęcia bo ciekawa jestem jak one wyglądają.
cukiereczek 12.05.2010 14:23
Trochę czerwonego lukry i dobre na Walentynki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak