Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z wołowiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0.5 l
jajko 2 szt
mąka 20 dkg
sól szczypta
masło 1 łyżka
oliwa w/g uznania
wołowina 1 kg
papryka czerwona 2 szt
fasola czerwona 25 dkg
pieczarki 35 dkg
marchewka 25 dkg
sól do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z wołowiną

Mleko połaczyć z jajkami dodać szczyptę soli i dobrze rostrzepać . Dodać mąkę, masło i rozrobić na gładką masę.Natłuszcić, rozgrzać patelnię i wylać ciasto, rozprowadzając równo po całej patelni i piec naleśniki. W miedzy czasie przygotować farsz. Wołowinę pokroić w kostkę i wysmażyć w garnku, dodając oliwy i dodać pozostałe składniki pokrojone w kostkę , podlać gorącą wodą gotując, aż warzywa będą miękkie. Na koniec podprawić odrobiną mąki.Farszem posmarować nalesniki i zwinąc w trójkąty lub rulony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 15.05.2011 09:18
super
MAR3STA 03.11.2010 15:59
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak