Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z margaryną ,4 łyżkami cukru i proszkiem do pieczenia.Dodajemy żółtka i dalej zagniatamy.Wstawiamy do lodówki na pół godziny.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce ,odciskamy sok ,dodajemy cukier i cynamon.Dwie trzecie ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę .Ubijamy piane z białek ,dodajemy kisiel .Na cieście rozkładamy jabłka ,ubitą pianę ,resztę startego ciasta.Ciasto pieczemy w 180* C przez 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciacho pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    już piekłam pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawa wersja szarlotki
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to i ja spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna,niebo w gębie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    Uwielbiam szarlotki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !