Sposób przygotowania

Już Marco Polo łączył kuchnię włoską z chińską .A co by było gdyby suszone pomidory skusiły sos sojowy ?
Zmieszać olej z pomidorami, sosem sojowym i ok 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu i polać marynatą udka . Wetrzeć marynatę i zostawić mięso w marynacie na godzinę .Wyjąć udka i obetrzeć z marynaty. Marynatę przecedzić tak by olej było osobno a pomidory osobno. Wlać do garnka z grubym dnem 3 łyżki oleju i obsmażyć na nim udka na rumiano z obu stron .Wyjąć udka z garnka i odłożyć .Dodać resztę oleju, masło , pomidory z marynaty , natkę - chwile obsmażać mieszając . Dosypać ryż i podsmażać aż zrobi sie szklisty ( ok 2 minut ) .Zalać bulionem , przełożyć obsmażone udka, wsypać przyprawę ,,Suszone pomidory \" i dusić na bardzo małym gazie aż ryż wchłonie płyn a udka się uduszą do miękkości .
Jeśli nie mamy przyprawy ,, Suszone pomidory \" możemy dać szczyptę czosnku, bazylii i dodać więcej suszonych pomidorów.
To takie proste - jednogarnkowe danie . Aromatyczne . Utwierdzam się w swoim zachwycie nad sosem sojowym- fantastycznie łączy sie ze wszystkimi smakami uwypuklając je . Nie dziwię się , że kraje Orientu na nim bazują .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pychotka :-)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie jedzonko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    To coś dla mnie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wspaniale wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !