Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana Skórka Pomarańczowa w Syropie Cynamonowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z 1 pomarańczy
cukier 1/4 szkl
wrzątek 1 szkl
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana Skórka Pomarańczowa w Syropie Cynamonowym

Skórkę myjemy, kroimy w kostkę. Cukier zalewamy wrzątkiem, czekamy aż się rozpuści, wsypujemy skórkę i gotujemy aż ilość syropu zredukuje się o połowę a skórka stanie się szklista. W międzyczasie w trakcie gotowania dodajemy cynamon. Kidy skórka będzie gotowa, przekładamy ja do słoiczka, zakręcamy i stawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak