Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin.Schab kroimy w plastry.Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony i smażymy.W między czasie (jeśli już grzyby się namoczyły) przygotowujemy sos: Po namoczeniu stawiamy na gazie i gotujemy je. Obgotowane grzyby odcedzamy i drobno kroimy - wywar grzybny oczywiście zostawiamy - będzie nam potrzebny później. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle i następnie dusimy (w razie potrzeby podlewamy wodą), później dodajemy łyżeczkę mąki dla zagęszczenia. Następnie dodajemy posiekane wcześniej grzyby, przyprawiamy solą, pieprzem oraz rozmarynem, dolewamy pozostawiony wcześniej grzybowy wywar. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Sos wlewamy do schabu i chwilkę jeszcze dusimy pod przykryciem,ok.5 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !