Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki na zimę jak prosto z lasu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby dużo
masło klarowane
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki na zimę jak prosto z lasu

Grzyby, najlepiej borowiki młode lub rydze myjemy i osuszamy. Kroimy niezbyt drobno. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane na którym smażymy grzybki ale naprawdę nie długo. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Przesmażone grzyby wkładamy do słoika, zalewamy masłem pozostałym na patelni i jeśli grzybki nie są zakryte w całości dotapiamy masła i dolewamy do słoja. Słój zamykamy, przewracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. Zimą podsmażamy z masłem ze słoja:))) PYCHA in pachnie jak prosto z lasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak