Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno.
Cukier i wodę gotować do ciągnącej nitki.
Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie i wlać do syropu - zagotować.
Do ubitych białek wlewać syrop bardzo cienkim strumykiem ciągle ubijając do momentu aż masa ostygnie.
Ubitą masę wylać na biszkopt lub zastygnięta galaretkę.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze tak nie próbowałam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze tak nie próbowałąm
  • 6
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Warto spróbować szczególnie wtedy jak zostają nam białka,które niekoniecznie mamy do czego użyć,ja najczęściej robię to Ptasie mleczko jak piekę inne ciasta gdzie używam żółtka.
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dlatego muszę mieć mikser, aby takie przepisy móc kosztować :o)
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniałe:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Po pączkach zostają białka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobre moze być
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego nie robiłam jeszcze. Muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł na zagospodarowanie nadmiaru zapasu białek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta41

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszniutko
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    coś dla mnie :P)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na białkach nie jadłam, na pewno takie jest mniej kaloryczne niż na śmietanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Muszę zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !