Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszenie żuru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 250 GRAM
woda 1 litr
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: kiszenie żuru

Wymieszać mąkę z przegotowaną ciepłą wodą. Przelać do słoja, na wierzchu położyć skórkę chleba. Odstawić w ciepłe miejsce na 24-28 godzin. Przelać do wyparzonych butelek. Żur można przechowywać w chłodnym miejscu do 2 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.02.2012 10:47
Ja dodaje jeszcze zabek czosnku :)
misia53 08.11.2010 22:48
Dzięki za przypomnienie , wlaśnie miałam to zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak