Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, masła, śmietany, żółtek, proszku do pieczenia i cukru zagnieść ciasto i delikatnie je zapiec.
Przy użyciu miksera utrzeć miękkie masło na puszystą pianę, dodawać stopniowo po jednym żółtku i po łyżce cukru pudru oraz przepuszczony przez maszynkę ser biały i kremówkę. Na końcu należy włożyć sztywno ubitą pianę z białek oraz mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość należy lekko wymieszać, dodając rodzynki i skórkę pomarańczową.
Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Sernik piec przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    robię taki serniczek ! każdy u nas się nim zajada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sernik na czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    takie serniki są najlepsze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !