Sposób przygotowania

Płatki zalać mlekiem, chwilę odczekać. Cebulę poszatkować, podsmażyć na oleju. Do mięsa dodać płatki, cebule, starty czosnek, jajko, przyprawy. Wyrobić na gładką masę. Najlepiej odstawić na pół godz, by mięso przeszło przyprawami. Dodać kukurydzę i poszatkowana kapustę.

Plastry papieru moczyć (tylko zanurzać i wyjmować) w cieplej wodzie, rozkładać na desce, układać porcje mięsa i zawijać. Oryginalnie powinno się smażyć w głębokim tłuszczu. Ja zrobiłam wersje dietetyczną smażąc sajgonki na patelni teflonowej na znikomej ilości oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokos987

    nie przepadam za sajgonkami, ale te wygladaja ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    z płatkami?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    płatki są zamiast bułki tartej - zdrowiej
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    fajne i szybkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !