Sposób przygotowania

Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oliwie, wkładamy do garnka, dodajemy skwarki, sól, kaszę i zalewamy 2 szkl wody, gotujemy i zostawiamy pod przykryciem aż kasza będzie miękka. Mieszamy kasze z pokruszonym białym serem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy jogurtem, posypujemy pieprzem. Zapiekamy ok 40 min. Przed podaniem polewamy aromatyczną oliwą z pestek dyni. Ja bardzo lubię z surówką zawierającą pomidory.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    świetny pomysł na zdrową zapiekankę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !