Sposób przygotowania

Masło przekładamy do rondelka i rozpuszczamy je dodając cukier puder oraz wodę, gdy masło z cukrem się połączą dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy czekoladowej. Polewa po wystudzeniu powinna zastygać.
Tak przygotowaną polewę używam do ciast i deserów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Robię podobną polewę więc wiem, że jest znakomita :)
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszę zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    kocham
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    co swoja polewa,to swoja - nie lubię tych z torebek.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna polewa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Robię bardzo podobnie, świetnie nadaje się do ciast
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealna na serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !