Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
cukier puder 3-4 łyżki
woda 1 łyżka
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Masło przekładamy do rondelka i rozpuszczamy je dodając cukier puder oraz wodę, gdy masło z cukrem się połączą dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy czekoladowej. Polewa po wystudzeniu powinna zastygać.
Tak przygotowaną polewę używam do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.02.2014 21:29
idealna na serniki
Wafelek2601 27.01.2013 22:15
Robię bardzo podobnie, świetnie nadaje się do ciast
IKrakowianka 27.09.2012 20:25
pyszna polewa
Katarzyna/kate1980 06.06.2012 20:55
super
ben-ka 31.10.2011 08:09
co swoja polewa,to swoja - nie lubię tych z torebek.
Agnik 22.09.2011 12:11
kocham
byMJ 04.09.2011 04:57
smaczne
gosia47-47 22.11.2010 17:41
muszę zrobić :)
Iwusia 02.11.2010 08:42
Robię podobną polewę więc wiem, że jest znakomita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak