Sposób przygotowania

Biszkopt najlepiej upiec 2-3 dni wcześniej, łatwiej da się przekroić na blaty.Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier (małymi porcjami), następnie dodawać po 1 żółtku, nie przerywać ubijania.Na koniec, także małymi ilościami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Upiec ok.30-40 minut.
Przekroić na 2 blaty.
Krem ubić z mlekiem wg. przepisu.
Dolny blat biszkopta nasączyć połową soku malinowo-jeżynowego, posmarować cienko kremem, rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie, posmarować jeszcze raz kremem, zetrzeć na to gorzką czekoladę i przykryć drugim blatem biszkopta.Drugi blat nasączyć pozostałym sokiem.
Boki i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem.
Boki i górne krawędzie obsypać obficie uprażonymi na suchej teflonowej patelni i ostudzonymi płatkami migdałowymi.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Wierzch udekorować gotowymi kwiatowymi dekoracjami (opłatkowe dekoracje położyć na krótko przed podaniem).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda bajecznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    jest śliczny :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak dla mamy to poroszę , bo ten tort jest doskonały!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Śliczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Cudny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    bardzo ładnie z tymi kwiatkami...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    piękny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !