Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40 dag
przecier pomidorowy 1 szt
cebula
czosnek 1 zabek
boczek wędzony kawalek
ziemniak
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang
sól, pieprz
oregano
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

fasole moczymy przez ok 12 godzin, często wymieniając wodę. Po tym czasie, odcedzamy ja, płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą. Nie solimy! Dodajemy liście laurowe, ziele ang, ząbek czosnku, pokrojonego w kostkę ziemniaka (ma pomoc fasolce szybciej się ugotować i być miękką), rozmaryn. Gotujemy aż fasolka będzie miękka. Cebule kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, dodajemy do fasoli. Dodajemy również przecier, rozdrobnione mięso i resztę przypraw, gotujemy jeszcze ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak