Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa kokosowo-soczewicowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 20 dag
cebula 2 szt
imbir 2 cm
ziemniaki 2 szt
seler kawalek
pomidory 1 puszka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
chilli
wiórki kokosowe 1/2 paczki
ziele ang

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa kokosowo-soczewicowa

Soczewicę moczyć ok 12 godzin, często zmieniając wodę. Wypłukać. Wrzucić do garnka, zalać wodą. Po 5 min gotowania zebrać szumowiny. Dodać ziele angielskie, ziemniaki, cebulę selera pokrojonego w kostkę. Gotować 15 min, dodać przyprawy i zmiksowane pomidory. Gotować jeszcze 15 min. Podawać posypane świeżą miętą lub kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.06.2011 22:29
smaczna
Jolanta40 23.11.2010 21:13
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak