Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt.
kapusta kiszona 1/2 kg.
kiełbasa podwawelska 2 szt.
cebula biała 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej roślinny 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapusty dać do garnka. Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z cebulą.Dodać do kapusty. Gotować na wolnym ogniu, dodać resztę przypraw i przecier pomidorowy. Przyprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 08.06.2012 13:28
bardzo smaczna
Beata73 08.06.2012 13:28
bardzo smaczna
Ewa95 24.09.2011 15:12
pycha
Agnieszka172 02.11.2010 15:55
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak