Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka gęsie na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsie udka 4 szt
cebula 1 szt
skórka z pomarańczy 1 szt
gruszki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: udka gęsie na słodko

Uda gęsie zagotujemy na dużym ogniu z dodatkiem cebuli i skarmelizowanego cukru, oraz skórką z jednej pomarańczy. Potem na wolnym ogniu gotujemy do redukcji. Do tego gotujemy gruszki twarde w połówkach w zalewie z cukrem wanilinowym, goździkami, cynamonem i odrobiną soku z cytryny. Podajemy z kopytkami lub grubym makaronem. Można dodać dla smaku konfiturę ze śliwek bez cukru ( jest w przepisach).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak