Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone gołąbki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
pól kg. mięsa mielonego
ryż 2 woreczki
kminek
planta
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone gołąbki w sosie

Kapustę ugotować z dodatkiem kminku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć). Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem,doprawić solą i pieprzem.Farszem napełniać liście,zawijać. W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką,doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 28.05.2011 09:00
tradycyjne najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak