Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt z 6 jaj, następnie pieczemy masę kokosową, podłużną blachę ścielimy papierem pergaminowym, w misce ubijamy 6 białek na sztywną pianę, dodajemy powoli 1 szklankę cukru cały czas mieszając na końcu powoli dodajemy 2 paczki kokosu, wymieszać i przełożyć na blachę, piec około 30-40 minut, 140*C
Krem:z puszki ananasów zlewamy sok do rondla, dodajemy 1 szklankę wody, od tego połowę odlewamy do słoika, dodajemy 1 budyń śmietankowy i trochę cukru mieszamy. W rondlu gotujemy sok cały czas mieszamy aż zagotuje, dodajemy masę budyniową, wyjdzie z tego kisiel odstawiamy do ostygnięcia, potem w misce rozcieramy kostkę Kasi, powoli dodajemy masę budyniową którą ugotowaliśmy wcześniej. Ananasy kroimy w kostkę, na końcu dodajemy do kremu.
Układamy to warstwami: biszkopt, krem, i kokos

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka :-)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do mojej przedpołudniowej kawy idealna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię kokosy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !