Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanka II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 6 jaj
białko 6
paczki kokosu 2
budyń śmietankowy
kostka Kasi
ananas z puszki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanka II

Pieczemy biszkopt z 6 jaj, następnie pieczemy masę kokosową, podłużną blachę ścielimy papierem pergaminowym, w misce ubijamy 6 białek na sztywną pianę, dodajemy powoli 1 szklankę cukru cały czas mieszając na końcu powoli dodajemy 2 paczki kokosu, wymieszać i przełożyć na blachę, piec około 30-40 minut, 140*C
Krem:z puszki ananasów zlewamy sok do rondla, dodajemy 1 szklankę wody, od tego połowę odlewamy do słoika, dodajemy 1 budyń śmietankowy i trochę cukru mieszamy. W rondlu gotujemy sok cały czas mieszamy aż zagotuje, dodajemy masę budyniową, wyjdzie z tego kisiel odstawiamy do ostygnięcia, potem w misce rozcieramy kostkę Kasi, powoli dodajemy masę budyniową którą ugotowaliśmy wcześniej. Ananasy kroimy w kostkę, na końcu dodajemy do kremu.
Układamy to warstwami: biszkopt, krem, i kokos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 13.07.2011 21:02
rewelacja
Mati13 10.06.2011 08:21
pyszne:)
teresa18 02.06.2011 12:32
bardzo lubię kokosy
jeta72 30.05.2011 09:50
super
Ewa111 28.03.2011 12:39
do mojej przedpołudniowej kawy idealna
angelika14 04.02.2011 10:49
pychotka
Grażyna13 25.01.2011 18:35
Pyszna !
PaniMISIOWA 12.12.2010 12:57
apetyczna!
m1monika 26.11.2010 19:51
pychotka :-)
Tomek16 23.11.2010 11:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak