Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na wędzonce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dkg
podgardle wędzone 10 dkg
ziemniaki 4 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
żurek 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na wędzonce

Boczek i podgardle pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Zagotować wodę, dodać podrumienione wędzonki i wkroić ziemniaki. Dodać wymieszany żurek i zagotować Doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 09.09.2012 16:11
pięknie wygląda i także pieknie smakuje!
mamusia1 09.09.2012 16:11
pięknie wygląda i także pieknie smakuje!
jasiek 08.05.2012 15:17
nie przepadam
Jolanta_P-S 20.05.2011 16:21
ślinka cieknie
Bożena13 17.03.2011 14:50
mniam, miam;)
Bożena13 17.03.2011 14:50
mniam, miam;)
mamusia1 18.11.2010 17:16
rewelacyjny! aż ślinka cieknie!
Agnieszka172 02.11.2010 15:53
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak