Sposób przygotowania

Filety umyć, pokroić na kawałki, solimy, w misce roztrzepać jajka, filety obtaczamy w jajku i tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany olej na patelni pieczemy na złoty kolor. Układamy to w misce, na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy, kroimy cebulę dużą w piórka, rumienimy ją zalewamy wodą i gotujemy dodając 3,4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, przecier pomidorowy, sól. Gotujemy to aż zrobi się gęstsze, dodajemy szczyptę cukru aby nie było za gorzkie. Tą zalewą zalewamy dorsza.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mm smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !