Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z chorosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży chorsz 1 szt
włozzczyzna 1 szt
luczyk 2 gałązki
imbir łyżeczka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z chorosza

Jeden duży chorosz, czyli szmaciak rozgałęziony :) To taki rodzaj grzyba. Dokładnie myjemy. Jest to dość marudna praca bo grzyb jest delikatny i kruchy a do tego ma milion załomków. Po dokładnym umyciu wrzucamy go do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego i przyprawiamy do smaku tak jak falki wieprzowe czy wołowe ale bez sera i papryki. Doskonałe w smaku ale nie realne do wykonania ponieważ grzyb ten jest pod ścisłą ochroną:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.11.2010 09:02
jeżeli już to szmaciak gałęzisty a nie rozgałęziony...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak