Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
pieczarki 20 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
kajzerka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
bulion 1/2 litra
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka

Z udek zdjąć skórkę i wyjąć kość. Umyć, osuszyć. Pieczarki drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Wystudzić. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do pieczarek razem z pietruszką i drobno posiekaną cebulą. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Napełniać udka farszem w miejsca po kości. Końcówki spiąć wykałaczką, obsmażyć na patelni. Podlać bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.11.2010 16:14
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak