Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 5 kg
woda 3 butelki
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat kilka
sok z cytryny
ocet 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane

Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki, pokropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. W międzyczasie zagotować wodę z octem, cukrem i goździkami. Włożyć w nią na 5 minut gruszki, wyjmowac, wkładać do słoi i zalewać wrzącą zalewą. Wszystko musi być gorące. Słoiki odwracać do góry dnem, żeby się zamknęły, pozostawić tak, aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.12.2011 10:56
pycha
RenataZ-et 02.11.2010 08:12
Też takie robię! Są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak