Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello wg Madiji

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
wiórki kokosowe 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
wiórki kokosowe
malibu

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello wg Madiji

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Kokos zmielić. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier, kokos i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przełożenie: biszkopt+powidła+masa+biszkopt+masa+płatki migdalowe
Biszkopty można nasaczyć malibu;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.04.2011 17:21
pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak